HVAD ER JUMPING®?

Hvad er Jumping® Fitness?

Jumping® Fitness er en fantastisk motionsform, som både er virkelig sjov, utrolig intensiv og samtidig meget skånsom for leddene. Det er en motionsform for stort set alle – både børn, unge, ældre, nybegyndere og erfarne jumpere. (Vi har frivillige instruktører i alderen 17 – 77 år.)

Det er sjovt!

Helt kort kan Jumping® Fitness beskrives som arerobic-inspireret træning på en specialudviklet trampolin. Der er fuld knald på, når musikken spiller – og hvis du ikke kan huske, hvor sjovt det er at hoppe i trampolin, så er det måske på tide at prøve igen? Kombinationen af en trampolinen og de særlige Jumping® Fitness-øvelser giver dig både sved på panden og smil på læben 🙂

Høj intensitet giver styrke, smidighed og kondi

Jumping® Fitness er en utrolig intensiv træningsform, hvor du hele tiden er i gang. På rekordtid forbedret din kondition og træner samtidig både muskelstyrke, smidighed og øger stabiliteten i leddene. Hele kroppen er i gang, når du jumper, så du både træner store og små muskelgrupper – også de muskler, du nærmest havde glemt. Især er det fantastisk core-træning, hvor du får trænet muskelkorsettet i ryg/mave. Du er træt på den rigtig gode måde, når du er færdig med en jumping-lektion.

Skånsom træningsform for alle

Det er skånsomt for leddene, når du dyrker Jumping® Fitness på en af vores specialudviklede trampoliner, som er monteret med elastikker i stedet for fjedre. Faktisk giver vores trampoliner helt op til 80 procent lavere belastning i forhold til traditionelle trampoliner, og Jumping® Fitness er langt mere skånsomt end fx løb. Dette skyldes designet af trampolinerne, hvor man bruger elastik frem for fjedre. 

Jumping® Fitness er særdeles velegnet til genoptræning efter idrætsskader og kan også dyrkes af mange gigt- og rygpatienter. Samtidig er det også en træningsform for dig, der virkelig vil give den gas – for med forskellige øvelser og varieret intensitet kan Jumping® Fitness tilpasses til stort set alle niveauer.

Vi anbefaler ikke Jumping® Fitness til gravide og hjertepatienter.

Vil du være med?

Jumping® Fitness dyrkes i dag af mange tusinde børn, unge, voksne og ældre i hele landet.

I Jumping Fitness Danmark samarbejder med mere end 200 fitnesscentre, gymnastikforeninger, aftenskoler og fysioterapeuter, som alle har gennemgået vores certificerede instruktøruddannelse og nu tilbyder Jumping Fitness som træningsform. 

Vi har også rigtig mange private kunder, der køber en trampolin og træner derhjemme. Især under corona-nedlukningen har mange fundet ny energi og inspiration ved at følge vores frivillige instruktører, som løbende lægger nye træningsvideoer på vores Facebook og YouTube.

Historien bag Jumping® Fitness

Hvad kan en trampolin egentlig bruges til? Det var det spørgsmål, to engagerede idrætsstuderende, Jana og Tomas, stod og diskuterede en forårsdag i Prag i 2001. Foran sig havde de en lille, knirkende trampolin, som truede med at bryde sammen for hver ny øvelse, de fandt på. Derfor satte de den hen til væggen i fitnesscentret, hvor vægtstængerne var fastgjort – og så var Jumping® Fitness født!

Jana Svodova og Tomas Burianek fik lynhurtigt svejset et styr fast på rammen og gik straks i gang med at udvikle en hel serie af aerobic-inspirerede fitnesstrin, som passede perfekt til den nye trampolin. Snart underviste de to entusiaster i deres nyopfunde træningsform i lokale fitnesscentre, og i løbet af en årrække fik de udbredt konceptet til hele Tjekkiet. Dog stadig med basis i de traditionelle trampoliner med fjedre.

Det store gennembrud kom i 2010, hvor Jana og Tomas – nu færdiguddannede fra universitetet i Prag – stod på en grusvej og tegnede i sandet. Det måtte da kunne lade sig gøre at lave en bedre trampolin? Det kunne det – og et år senere præsenterede de deres specialdesignede Jumping® Fitness trampolin på Fibo-messen i Køln (verdens største fitnessmesse). En sekskantet trampolin med en optimal hoppeflade – monteret med særligt konstruerede elastikker, som giver den perfekte spænding til formålet.

Resten er historie, og Jumping® Fitness er i dag et stærkt brand og en internationalt anerkendt træningsform, som dyrkes i mere end 50 lande.

Læs mere om vores specialdesignede trampoliner 

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom
    Scroll to Top