Uddannelser

Uddannelser

Jumping® Fitness Danmark afholder instruktøruddannelser ca. 10 gange om året, og vi har siden starten i 2015 uddannet mere end 500 danske og svenske instruktører.

Vi tilbyder fire forskellige kurser: En basisuddannelse for dig, der gerne vil være Jumping® Fitness instruktør og tre overbygningskurser, hvor du kan videreuddanne dig og perfektionere din egen undervisning.

Undervisningen på alle kurser foregår på engelsk og bliver varetaget af superdygtige mastertrainere fra Jumping® Fitness’ hovedafdeling i Prag. Hvis du har brug for oversættelse, klarer vi også det – de frivillige instruktører fra vores Jumping Team deltager gerne i undervisningen som tolke.

Jumping® Fitness Basis

Har du lyst til at blive Jumping® Fitness instruktør og måske selv stå for undervisningen i dit lokale fitness center? Så skal du starte med vores basisuddannelse. Her lærer du de 15 basistrin, får en grundlæggende viden om træningsformen og bliver instrueret i at tilrettelægge din egen undervisning.

Kurset tager to dage med i alt 16 timers intens undervisning, og du skal være forberedt på at komme til at svede undervejs – den praktiske del fylder relativt meget.

Du skal bestå basisuddannelsen for at kunne kalde dig Jumping® Fitness instruktør. Det sker ved en løbende evaluering over hele weekenden. Skulle du imod forventning ikke bestå, står vores Jumping® Team klar til at hjælpe dig videre.

Du skal være minimum 16 år for at tage uddannelsen. Pris: 2.985 kr.

På Jumping® Fitness Basis:

 • Lærer du de 15 basistrin
 • Får du en grundlæggende viden om træningsformen
 • Lærer du, hvem træningsformen egner sig for – og hvem den er uegnet for
 • Lærer du at tilrettelægge din egen undervisning
 • Lærer du at implementere simple styrkeøvelser i din træning
 • Får du en viden om, hvordan du kan bruge musik i din træning
 • Slutter du uddannelsen af med at indtage instruktørtrampolinen. Her gennemfører du en kort session, hvor du instruerer dine medkursister, tæller ned til musikken og viser, at du kan udføre trinene korrekt.

Værd at vide:

 • Når du har bestået Jumping® Fitness Basis uddannelsen, har du ret til at udøve Jumping® programmer verden over.
 • Som Jumping® instruktør er du forpligtet til udelukkende at udøve Jumping® på de specielt fremstillede Jumping® PROFI trampoliner og må ikke bruge andre modeller. Som fitness center eller forening skal I have en licensaftale for at kunne købe trampolinerne hjem

 

Det med småt for instruktører

Som kommende instruktør forpligter du dig til at undervise på de trampoliner som følger Jumping Fitness konceptet, altså de trampoliner der forhandles af Jumping Fitness Danmark.De betingelser du acceptere i forbindelse med tilmelding på uddannelse er juridsk bindende med Jumping Fitness officials og ikke med Jumping Fitness Danmark.

Jumping® Fusion

På Jumping® Fusion lærer du, hvordan du nemt og hurtigt kan gøre styrketræning til en større del af dine jumping undervisning. Det er dette kursus, vi typisk anbefaler til nyuddannede instruktører, som har taget basisuddannelsen – bl.a. fordi styrketræningsøvelserne er lette at omsætte til effektiv og yderst populær træning i landets mange fitness centre.

Jumping® Fusion er et to-dages kursus med fokus på fire forskellige typer træning med intervaltræningen i fokus. Kurset tager to dage med i alt 16 timers intens undervisning og er en blanding af lige dele teoretisk og praktisk undervisning.

Intervaltræning og isometriske øvelser

På Jumping® Fusion lærer du at inkorporere High Intense Interval Training (HIIT) i din egen undervisning efter principperne i Tabata, EMOM, AMRAP og isometrisk træning. Du får forklaret de forskellige typer, laver selv øvelserne og lærer, hvordan du inkorporerer dem i dine timer.

Kort fortalt handler det om at bruge en kombination af styrketræning og højintens kardiovaskulær træning i din Jumping Fitness undervisning.

 1. Tabata er intervaltræning, hvor du typisk udfører en øvelse i 20 sekunder og derefter holder 10 sekunders pause. Dette gentages 8 gange, hvilket svarer til 4 minutters træning, som kan gentages. Det giver en forbavsende god effekt på kort tid, fordi træningen er højintens.
 2. EMOM betyder Every Minute On Minute og dækker over en træningsform, hvor du i fx 5, 10 eller 15 minutter udfører præcis de samme øvelser hvert minut. Det kan fx være 5 trampolinspring tilsat ‘planke’, 20 pulserende squats og 5 mavebøjninger… hvert minut.
 3. AMRAP betyder As Many Repetitions As Possible og er en træningsform, hvor du i fx 10 minutter gentager en specifik øvelse så mange gange, du overhovedet kan.
 4. Isometriske træning er den fjerde og sidste træningsform på kurset. Her ligger fokus på Short Range Motion med et højt antal gentagelser, hvor du laver små og koncentrerede, isometriske øvelser og i høj grad bruger din egen kropsvægt. Du får forklaret denne type af sammentrækningsøvelser, og hvordan man bruger dem som dynamiske øvelser til musik i en Jumping®-lektion.

Brug af Jumping sliders og exspanders

Jumping® Sliders (glideplader) og exspanders (elastikker) er effektive til træning. På kursets anden dag vil du anvende din nye teoretiske viden til at implementere sliders og exspanders som et effektivt redskab til dine nye styrketrænings-inspirerede undervisning. Undervejs lærer du at lave koreografier og arbejder med dine og dine medkursisters øvelser, som I evaluerer og videreudvikler.

Efter kurset modtager hver deltager:

 • Et par sliders
 • Et par exspanders
 • En Jumping® Fusion træningstops/t-shirt
 • Jumping ®️fusion manual
 • Et certifikat for vellykket gennemførelse af uddannelsen

Pris: Jumping® Fusion koster 2.625 kr.

Jumping® Extention

Jumping® Extention er målrettet instruktører, som allerede har gennemført og bestået vores Jumping® Basis uddannelse. Kurset varer to dage og indeholder tre emner:

 • Den første undervisningsdag er målrettet undervisningen af børn og teenagere. Her lærer du om unge menneskers anatomi, fysiologi og psykologi – og hvordan du kan træne børn og teenagere på en sjov, ansvarlig og anderledes måde.

Kursets anden dag er delt i to:

 • Første del består af Jumping® Core, hvor du lærer om den anatomiske opbygning af kroppens muskelkorset (core), og hvordan du bedst kan træne dine deep core muskler. Det ustabile underlag på trampolinen er perfekt til formålet, og det lærer du at udnytte optimalt. Her er balancen central.
 • Anden del består af Jumping® Drum, hvor du bruger trommestikker til at slå på en let hævet trampolin. Her lærer du at udnytte intensiteten i musik til at skabe en sjov og energisk træningsform, hvor du får trænet hele kroppen.  

Kurset Jumping® Extention er ikke fysisk krævende – alle kan deltage.

Jumping® Extention indeholder:

 • Jumping® Kids: Fokus på at undervise børn og teenagere. Anatomisk gennemgang med fokus på, hvilke øvelser der passer til de forskellige aldersgrupper.
 • Jumping® Core: Fokus på at aktivere kroppens mave- og rygmuskler ved hjælp af rolige øvelser.
 • Jumping® Drum: En unik måde at aktivere overkroppen ved at bruge trampolinen og udnytte intensiteten i musik vha. specielle jumping trommestikker.

Pris: Jumping® Extension koster 2.625 kr.

Jumping® Advanced

Jumping® Advanced er en overbygning til Jumping® Basis uddannelsen, hvor du videreudvikler og perfektionerer dine instruktørfærdigheder. Vi anbefaler, at du har mindst to års erfaring som jumping instruktør, inden du tager denne uddannelse.  

Under uddannelsen bliver du løbende evalueret af vores to mastertrainere fra hovedafdelingen i Prag.

Uddannelsen består af ikke mindre end fire masterclasses, og undervejs lærer du 10 nye basistrin.

 • Under den første masterclass skal du gennemføre en jumping session, hvor du underviser dine medkursister. Derefter bliver din undervisning og dine jumping skills sat under en lup. Her vil mastertraineren analysere din præstation og derefter gennemgå de områder, du skal forbedre igennem uddannelsen.
 • Undervejs bliver kursisterne inddelt i grupper, hvor hver gruppe laver en koreografi på baggrund af musikteori. Disse koreografier bliver filmet, så I har dem til inspiration.
 • I løbet af uddannelsen skal I løbende undervise hinanden, både i nye trin og i de trin, I kender fra basisuddannelsen. Her er der fokus på verbal og nonverbal cueing samt den overordnede musikforståelse.
 • På uddannelsen får alle kursister desuden lavet en kropsanalyse, som efterfølgende bliver inddraget i den teoretiske undervisning om kost, kropsopbygning og kroppens sammensætning af fedt og muskler.

Du skal bestå uddannelsen, inden du kan kalde dig Advanced Instruktør. Du får efterfølgende et diplom med en vurdering på bronze, sølv eller guld.

Pris: Jumping® Advanced koster 3.350 kr.

Jumping®️Fitness uddannelser 2024

Jumping®️Fitness Basis Uddannelsen

13-14 April

Jylland/By: 8950 Ørsted

Mastertrainer: Jakub Novotny

Jumping®️Fitness Basis Uddannelsen

8-9 Juni

Jylland/By: Kolding

Mastertrainer: Jakub Marik

Jumping®️Fitness Basis Uddannelsen

17-18 August

Sjælland/By: TBA

Mastertrainer: Henry 

Jumping®️Fitness videreuddannelser 2024 (kommer snart)

Disse uddannelser er for dig som tidligere har taget en Jumping®️Fitness Basis uddannelse, og gerne vil opnå endnu mere viden.

Jumping Extension Kursus

Den 13-14 April 

Jylland: Fredericia

Mastertrainer: Jakub Marík

0
  0
  Din kurv
  Din kurv er tom
  Scroll to Top